Един старт проблем, се появи отново във Варна, като тумор, който е изрязан, но отново се възражда, алармираха читатели на "Фокус".

Това са коловозите, образувани от тежките камиони, по изключително важен пътен участък в морския град – кръстовището на бул. "Девня“ за качване към Аспаруховия мост.

Все още не са толкова видими, колкото бяха преди ремонтът на участъка, който приключи преди година. Шофьорите обаче докладват, че колите им прескачат.

Проблемът на това кръстовище е от много години. Причината е, в тежките камиони, които от булевард "Девня“ (след фабрика "Христо Ботев“) трябва да поемат към Аспаруховия мост.

Тоновете маса нагъваха асфалта.

Миналата година при ремонта на бул. "Девня“ от Община Варна се бяха похвалили, че работата е свършена много добре и едва ли не вече прословутите коловози, ще са само един спомен. За да бъде решен проблема е подсилена конструкцията на пътното платно, включително с геомрежа, и е и положена нова настилка.

За съжаление обаче това не се случи. Безспорно този участък е много натоварен, особено от тежкотоварни камиони, но надали е единствен на територията на Европейския съюз, че човек да махне лесно с ръка.