СУ "Св. св. Кирил и Методий“ – град Смолян, получи сертификат от Европейската комисия за участие в първия по рода си Ден на европейските автори, съобщиха от училището.

На 27 март 2023 г. учениците от гимназиален етап,  профил "Хуманитарни науки“, заедно със своите преподаватели - Даниела Лалова, Надежда Станкова, Златка Коджебашева и Марияна Величкова, участваха в две инициативи по този повод:

Изнесен урок в зала "Петър Стайков" на КДК, гр. Смолян, където се срещнаха с родопския писател Светозар Казанджиев. Той увлекателно разказа за начина, по който се създава една книга, и акцентира на това колко е важно младите хора да четат, ако искат да бъдат образовани и информирани днес. Срещата завърши с четене на разказ, написан от Светозар Казанджиев.

Среща със Зоя Дюбоа, преводач на мемоарите на британската писателка Мерсия МакДермот "Имало едно време в България…“. Събитието бе организирано от Регионална библиотека "Николай Вранчев“ - гр. Смолян.

В писмото от Европейската комисия имаме покана за включване в Деня на европейските автори и през 2024 година, казват още от училището.