Надявам се да бъдем по-прагматични и да загърбваме по-често партийните заръки на централите. Предстоят поредните парламентарни избори и подозирам, че не един или двама от вас ще се поддадат на партийния ентусиазъм. Това заяви в началото на първото заседание на Столичния общински съвет след лятната почивка председателят на СОС - Цветомир Петров, предава "Фокус".

"Отпочинали сме и сме заредени с нови сили и идеи, което е добре, защото ни чака много работа. Аз като пръв сред равни съм доказал, че съм демократичен и диалогичен човек и няма да налагам цензура, за да отчитаме вашата отговорност към гражданите. Нека да им покажем, че може да служим на софиянци, а не на политическите си лидери", коментира пред общинските съветници Цветомир Петров.

От новия политически сезон, заседанията на постоянните комисии към общинския съвет ще се провеждат по нов, изцяло дигитален начин, съобщи шефът на СОС. Съветниците вече ще гласуват електронно на таблети и в комисиите, както вече се случва по време на заседанията на градския парламент. По този начин вотът на всеки ще се показва на екран в реално време.