В Перник секционните избирателни комисии ще изчакват реда си за предаването на изборните книжа след края на изборния ден в буферни зони. Това се прави с цел да се предотврати струпването пред Районната избирателна комисия.

Буферните зони са разположени в Двореца на културата, стола на община Перник и учебния корпус към Професионалната гимназия по облекло и туризъм. Изборният ден протече спокойно. 27 446 жители на област Перник са упражнили вота си до 16 часа днес. Избирателната активност е е 26,24 процента и е с 5 процента по-висока от изборите през месец юни, пише NOVA.

"Към настоящия момент има подаден един сигнал по отношение на действия на СИК, които не могат да се отразят на действителността на вота. Указано е на комисията да предприеме съответните действия за отстраняване на нарушенията, като например не са разпределили функциите си писмено. Има две секции, в които е преустановено гласуването с машина. Това са 115-а и 49-а на територията на община Перник", каза председателят на РИК Румяна Петрова.