Столичната дирекция на МВР ще модернизира системата за видеонаблюдение на движението в столицата. Това бе заявено на брифинг на служители на "Пътна полиция" и сектор "Видеонаблюдение", предаде репортер на "Фокус".

"Камерите за видеонаблюдение на СДВР са ситуирани в 14 зони на централните градски части. Те се наблюдават денонощно, а в момента протича процедура по модернизация на системата, като ще се добави ново кръстовище към съществуващите 14", заяви Иван Младенов.

"От известно време се наблюдава много голямо натрупване на преминаване на автомобили на червен сигнал. С цел санкциониране се изготвят видеоматериали с нарушенията и биват предоставяни на СДВР", заяви Иван Младенов, началник на сектор "Видеонаблюдение".

Началникът на отдел "Пътна полиция" на СДВР комисар Николай Крушарски заяви, че с подобренията в системата за видеонаблюдение се цели по-голям контрол.

"Надграждането на системата на СДВР за видеонаблюдение е с цел по-голям контрол. След като бъдат предоставени новите камери, ще започне налагането на санкции на нарушителите", заяви комисар Крушарски.

Санкцията за нарушение е в размер на 50 лева, а след промените от март тази година се отнемат и 10 точки на шофьора.

"Освен разширяването на видеонаблюдението в централната градска част се предвижда и инсталирането на 36 зони по околовръстните части на града", обясни още началникът на отдел "Пътна полиция".