С водосвет за здраве и успехи Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков“ постави началото на събитията от културния си календар за 2024-а, предаде кореспондент на "Фокус“. С днешното богослужение служителите в институцията отбелязаха и големите християнски празници Йордановден и Ивановден.

В края на миналата седмица в библиотеката организираха и първото си за годината следпразнично четене на детски книги, като произведенията бяха подарени на културната институция от приятели и близки.

"Като продължение на първия "Ден на четенето“ в България, през първата събота на Новата година четохме части от детските книги, които сме получили или подарили за Коледа.

Заредихме с настроение малчуганите! В събитието участваха деца, майки, сестри и баби - "Откриватели“ и "Изследователи“- от 4 до много години. Но разбира се, на всякакви възрасти читатели бяха добре дошли! Присъстващите намериха за себе си информация и споделеност по интереси. Коментирахме авторите , книгите ,екранизирани заглавия, техни версии и дори актьори с имена в световното кино“, обясняват от библиотеката.

Споделеното четене се проведе в централната сграда на РНБ.