Дефиле на красиви, благородни четирикраки се проведе в Разлог.

Събитието бе организирано от Сдружение местен клуб Разлог "Български киноложки клуб за българско овчарско куче“ и Община Разлог, със съдействието на Леком.

Днес бе празник на традициите и любовта към българското овчарско куче, който събра кучета от клубове от цяла България.  На изложението имаше представители на породата от Разлог, Плевен, Кочериново, Ботевград, Благоевград, Перник, Пловдив, село Ивайло, Костенец и други, съобщават от община Разлог.

Киноложката изложба на българско овчарско куче в Разлог бе открита с приветствените слова на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави организаторите, гостите и почетното жури като пожела здраве и успех, както на четириногите участници, така и на техните собственици, които влагат много грижи и любов в отглеждането им.

В знак на признателност за безусловната подкрепа, инж. Красимир Герчев получи плакет от Сдружение местен клуб Разлог "Български киноложки клуб за българско овчарско куче“.

С изключително величие и увереност дефилираха 136-те красиви кучета-участници в киноложката изложба.

Те се състезаваха за награди в следните категории: клас "бебе“, клас "подрастващи“, клас "млади“, клас "открит“, клас "работен“, "ветерани“, “дете и куче“ , "най-добър развъдник“, "най-добра развъдна двойка“ и "шампион на изложбата“. Много грамоти, медали и купи се раздадоха днес на красивите български овчарски кучета, макар че надпреварата бе оспорвана, а журито -  изключително затруднено с оценяването. Кучето Шериф от село Добърско бе отличен с приза "шампион на изложбата“.

И като на всеки празник, събитието бе украсено от красиви български народни хора и прекрасните  фолклорни изпълнения на Иван Джолев и Алекс Бучкова.