С три нови попълнения “Родопа" стартира лятната си подготовка в Смолян за предстоящото първенство на “Трета лига" – Югоизточна група. Старши треньорът Данаил Бачков изведе за първото занятие група от 22-ма футболисти пред погледа на вицепрезидента на тима Валентин Кюлхански.

Новите имена в клуба са Марин Чаушев, Димитър Петров и Георги Атанасов.

Чаушев идва от “Спартак"(Пловдив). 19-годишният футболист е централен защитник и е юноша на пловдивските “Ботев" и “Локомотив".

Петров, също 19-годишен е опорен халф, като за последно е играл в “Сокол" (Марково), но е юноша на “Ботев" (Пловдив).

Атанасов е на 18 години и също идва от “Спартак" (Пловдив), но е юноша на “Марица" (Пловдив) и играе като атакуващ халф.

“Стартираме с 20 полеви играчи и двама вратари. Единствено стражът Тодор Малинов отсъства от първата тренировка.

Новите момчета са млади и ще им се даде шанс да покажат дали имат място в “Родопа". Аз се надявам, че имат. Отзивите за тях са много добри, за което съм ги привлякъл. Селекцията е отворен процес в нашия отбор. Търсим още един футболист с опит", коминтира Бачков преди тренировката.

Относно амбициите за новия шампионат Бачков бе категоричен, че “Родопа" като име и традиции заслужава класиране между първите отбори, но подчерта, че отборът има определен бюджет и се опитва да налага млади момчета.

“Подмладяваме отбора. Шанс получиха момчета родени през 2007 година. Всички играха и някои се утвърдиха като титуляри.

В края на миналия сезон имахме доста кадрови проблеми. Осем човека отсъстваха последните мачове, което повлия и на крайното класиране. Всичко зависи от нас за по-добро представяне през новата състезателна година", каза още Бачков.

Наставникът за пореден път подчерта, че и петимата напуснали клуба са го направили по собствено желание, като дори до последно се е оптивал да разубеди някои от тях да не приключват с футбола.

Припомняме ви, че вече не са част от “Родопа" Даниел Кутев, Николай Георгиев, Христо Ковачев, Генади Панджилов и Антон Белюков.

Традицията преди първата тренировка бе спазена и всички футболисти излезнаха на Стадион "Септември“ след като администраторът на клуба Сашо Пайталов поля пътя им с менче вода и здравец за успешна състезателна година.

По време на подготовката, “Родопа" ще изиграе общо пет контроли.

Контролни срещи:

6 юли: "Марица“ (Пловдив) – "Родопа“

10 юли:  "Атлетик“ (Куклен) – "Родопа“

13 юли: “Родопа“ – "Асеновец 2005“ (Асеновград)

20 юли: "Родопа“ – "Атлетик“

27 юли: "Родопа“ – "Гигант“ (Съединение)