С театър, но за възрастни, продължава международният фестивал "Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново. "Упс…Аз ли го казах?“ е поредното заглавие от програмата, което ще бъде представено от 19:00 часа тази вечер на сцената Арт лято до Художествена галерия "Борис Денев“, предадекореспондент на "Фокус“.

Това е първият спектакъл не за деца от афиша на артистичния форум.

"Упс…Аз ли го казах?“ е популярното стендъп шоу за възрастни на Юлия Коларова и Muppet Girls. Участват актрисата Юлия Коларова, Тинчето и г-жа Фрау. Тези три коренно различни персонажи споделят своята гледна точка по различни теми от живота. Интерактивното шоу за възрастни е ярък пример за този жанр.

Фестивалът продължава на 20 юли, събота, в 11:00 часа на сцена "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев". "Гон, малката лисица“ на Театър "Арт ленд“ – София е една трогателна приказка, която носи послание за лицето на невидимото добро. Представена е чрез интересна културна ценност на Япония, а именно – уличен театър "камишибай" или "театър в картини", особено популярен през 30-те години на 20 век. Актьорите, разказвачи на истории, обикалят с колело, на което има малка сценична кутия с поставена история в картини.

Спектакълът представя интересна форма за общуване със съвременната публика. Постановката и сценографията на "Гон, малката лисица“ са на Мария Банова. Ролите изпълнява Юлия Коларова. След кукления спектакъл ще се състои и "Ателие за кукли“ – вдъхновяваща артработилница за направа на кукли, организирана от Мария Банова и Юлия Коларова от Театър "Арт ленд“ – София. Събитието провокира въображението на децата и им помага да развият своята сръчност. Изработените в ателието кукли остават за децата като спомен от една необикновена среща с изкуството.

Участието е с предварително индивидуално записване на vessel_vt_theatre@mail.bg до запълването на максималния брой места за двата сеанса от 12:30 и 13:00 часа, които ще се проведат в зала на Художествената галерия "Борис Денев“.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър "Весел“, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При дъждовно време представленията ще се играят от 20:30 часа на 19 юли и от 11:30 часа на 20 юли в театралния салон на Народно читалище "Искра-1896“ – партньор на фестивала.