Първото заседание на Общинския съвет в Кюстендил започна с председателстване от страна на най-възрастния общински съветник, предаде репортер на "Фокус“. От новоизбраните 37 местни парламентаристи най-възрастният от тях беше Бойко Клечков. Той откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет. Дневният ред включваше една единствена точка – избор на председател.

Беше избрана временна комисия, която проведе избора. Стана ясно, че е проведен предварително председателски съвет между партиите и коалициите от партии. На него е взето решение относно състава на комисията, а именно петима души. Бяха направени две номинации. Едната на Димитър Велинов от Партия на зелените, а другата на Кирил Станчев от "Глас народен“. При тайното гласуване с 19 гласа за председател на новосформирания Общински съвет в Кюстендил беше избран юристът Димитър Велинов. За неговия опонент са гласували 17 общински съветници.

"Благодаря за това, че ми гласувахте такова доверие. Благодаря на всички вас, че упражнихте правото си на глас. Надявам се на една открита работа с всички“, каза Димитър Велинов. Беше избрана временна комисия, която да изработи нов правилник за работата на Общинския съвет. Следващата сесия на местния парламент ще бъде от 10.00 часа на 21 ноември.