Продължава работата по мащабната уборка в кварталите на район "Изгрев". Екипите на районната администрация почистват междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих от битов и едрогабаритен отпадък. Това съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев във Facebook.

В кошчетата вече се поставят найлонови чували, извършва се и подготовка на събраните клони и храсти за извозване. Съобразно възможностите на бюджета, кметството предвижда и подмяна на кошчетата и поставяне на нови такива.

"Чистотата на кварталите е от водещо значение за качеството на живот на хората, но това е процес, в който трябва да участваме всички, за да постигнем желания резултат. Разчитаме на гражданите за опазване на чистотата и поддържането ѝ, защото в крайна сметка ние сме тези, които замърсяват, което е видно от факта, че след почистването на повечето междублокови пространства през тези дни, същите отново са замърсени така, сякаш изобщо не са били чистени", смята кметът.

Той напомня, че в определени по график дни, общината извозва едрогабаритните отпадъци, а строителните материали следва да се извозват съобразно наредбата, със специално поръчани за целта контейнери от оторизирани фирми.