Таксиметрови шофьори протестираха пред съдебната палата във Велико Търново тази сутрин, предаде кореспондент на "Фокус". Повод за недоволството им е инцидент с техен колега от 2017-а година. Преди седем години в Ямбол две момчета - на 14 и 18 години прострелват Апостол Вълчев, който кара такси с незаконно оръжие. 

Десетки представители на браша се събраха днес в центъра на града, за да покажат, че са обединени с колегите си от цялата страна. След това те преминаха с автомобилите си и по главната улица на Велико Търново.

През 2017 година, докато вози непълнолетния тогава Костадин Стоянов и 18-годишния боксьор Симеон Димитров, Вълчев е прострелян почти фатално. Това се случва при опита им да го ограбят. Стрелят по него с незаконно оръжие. Таксиметровият шофьор претърпява тежки операции и едва оцелява, отстранен е и част от белия му дроб. Седем години по-късно присъда няма, а делото многократно е връщано.

След множество операции Вълчев успява да оцелее, но много от органите му остават увредени.

Таксиметровите водачи от Велико Търново обясниха, че повод за днешното им недоволство е факта, че обвинението е променено от предумишлен опит за убийство в сплашване и причиняване на средна телесна повреда. Те настояват за справедлива присъда и за промени в закона, които да ги защитават на работните им места.