С проект за малко над 22 хиляди лева привличат нови културни туристи в художествената галерия в Свищов. Културната е бенефициент на дейностите по "Изкуството в Свищов по пътя на времето“. Финансирането в размер на 22 433 лева е осигурено от Министерство на културата, предаде кореспондент на "Фокус“.

В срок до края на юни с парите трябва да се реализират различни прояви, които да насърчат разпространението на движимо културно наследство сред населението на община Свищов и нейните гости.

"Изпълнението на проекта ще допринесе за разпространение на художественото изкуство и достигането му до по-голяма аудитория чрез обучителни и информационно-представителни активности. Основните резултати, които се очаква да бъдат постигнати са свързани с организиране и провеждане на Работилница под надслов "Изкуството една стъпка по-близо до младежите“, която е насочена към ученици и има за цел да ги запознае с Галерията и да ги ангажира в творчески дейности. Предвижда се да се осъвременят информационните етикети на експонатите, както и да се издаде и разпространи каталог на селектирани творби“, обясняват от ХГ "Николай Павлович“ в крайдунавския град.

Идеята е след края на проекта в галерията да има повече посетители, сред които основна част да заемат младежите.