Общинският детски център за култура и изкуство в Русе отбеляза началото на своя 75-и творчески сезон с празничен концерт под наслов "Приятели завинаги“. Събитието се състоя в Голяма зала на Доходното здание и представи на русенската публика впечатляваща програма, която включваше разнообразни извънучилищни форми на изкуство, предлагани в Центъра.

Заместник-кметът Енчо Енчев бе сред официалните гости на събитието и връчи на директора на ОбДЦКИ Юлия Енчева почетен плакет на Община Русе и поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков. В своето приветствено слово зам.-кметът заяви: ""В продължение на седемдесет и пет години Центърът предоставя на децата пространство, където процъфтява творчеството, където въображението не познава граници и където младите таланти получават възможност да се изявят. Жизненоважна е ролята му в култивирането на любов към изкуствата и културата сред поколения деца, давайки им възможност да изразят себе си, да открият потенциала си и да прегърнат красотата на разнообразните артистични форми. Нека още в началото на този юбилеен творчески сезон отдадем заслужена  почит към всички ръководители, ментори, служители и доброволци, които са допринесли за престижа на Общинския детски център за култура и изкуство“.

Концертът включваше впечатляващи изпълнения на Детска вокална група "Слънце“, Клуб по спортни танци "Настроение“, Детски хор "Дунавски вълни“, Тамбурашки оркестър "Русе“, Студио за модерен балет "Ритъм“, Студио за класически балет "Арт денс класик“, както и танцови и хорови състави от Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Зорница“, Фолклорен танцов ансамбъл "Здравец“ и Фолклорен ансамбъл "Русчуклийче“, съобщават от Община Русе. 

Общинският детски център за култура и изкуство продължава да играе важна роля в културния живот на града, като организира многобройни събития в рамките на общинските тържества и празници. Центърът също така участва в множество благотворителни инициативи и сътрудничи с различни културни институции, неправителствени организации и русенски училища, допринасяйки за културното развитие на Русе и региона.

Концертът завърши с емблематичното изпълнение на "Моя страна, моя България“, представено от солист и Тамбурашкия оркестър.

Водещи на събитието бяха Десислава Огнянова, Димитър Пишев и младите таланти Марина Петрова и Марчело Петров.