С песни и танци още от обяд изпращат старата година във Велико Търново. В града отново подготвят традиционната вече хоротека, която ще постави финала на 2023-а с много усмивки и добро настроение, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието ще се случи на 31 декември, започва в 12:00 часа, а мястото е едно от малкото равни в града – парк "Дружба“.

Организатори са TarnovoRuns и ФК "Плетеница“.

"Да прекараме последния обед от годината в тропкане на хорца. Да изпратим последния ден с български фолклор, горещ билков чай с мед и стотиците топли и усмихнати хора. Вие донесете курабийки, ошав, бисквити, банички и всичко вкусно, което да раздадем на хората. С нас ще бъдат приятелите ни от ФК "Плетеница“, но всички клубове в града са винаги добре дошли. Прогнозата за времето е за слънчице! Грабвайте семейство, приятели, познати и дори да не играете хорца, елате да си побъбрим в парка на една човешка среща и горещ чай от нас. От вас се иска само керамична чаша и добро настроение“, приканва Калин Василев.

Събитието е напълно безплатно и са поканени всички жители и гости на града.

"Тези, които искат да участват, могат да напишат заявка за хората, които искат да играят“, уточняват още организаторите.

По време на хоротеката ще можете да подкрепите и лечението на Ася Смолецова - майката на две деца и съпруга, която се бори с рак на гърдата. 

Ако и вие искате да помогнете, може да го направите тук:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG92BUIN95611000727580

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация "Павел Андреев“

Основание: Дарение за Ася Смолецова