С песни и наричания за здраве, сполука, благодатна година и берекет, мъжка дружина коледари пресъздава обичая "Коледуване“ и поздравява жителите и гостите на Видин, предаде репортер на "Фокус“.

Коледарите са от видинското читалище "Цвят 1870“ и в последния работен ден коледуваха  служителите от различни администрации, организации и институции. След празничната програма, с признателност за гостоприемното посрещане и с дарове и колачета, коледарите си тръгваха с усмивка и удовлетворение, с обещание за нови срещи. И с възгласа "Догодина до амина.  Да бъде !“

Коледарите не пропуснаха да поздравят и служителите във Видинска митрополия и видинския владика Даниил. Митрополитът изнесе проповед за Рождество Христово и дари коледарите с паричка, постни лакомства и книга.

През деня, по традиция коледарите преминаха и по централните улици на Видин. Те отправяха своите пожелания към жителите и гостите на дунавския град, с коледарска песен,  наричания за здраве и добруване. 

Коледарите, облечени в народни носии, с ямурлуци, калкаци - с наниз от пуканки и гега в ръка, зарадваха хората и предизвикаха техните усмивки преди Бъдни вечер и Рождество Христово.