Летните емоции в град Казанлък са осигурени с културната програма за месец юли, предаде репортер на "Фокус". "La Belle Rose. Мистичната сила на малкото цвете" - изложба , ни посреща в "Музей на розата" до 31 юли.

В Исторически музей "Искра" отново до 31 юли ще имаме възможност да видим две изложби- "Пазители на паметта", посветена на 80 годишнината от откриването на Казанлъшката гробница и "Златарството в панагюрско-традиция и развитие" - съвместна изложба с Исторически музей- Панагюрище.

До 7 юли в къща-музей "Нанко Балкански" ни очаква изложбата-живопис "Голо тяло. Някои риби сменят пола си" и "Възможността да съществуваш" самостоятелна изложба на София Матеова.

До 8 септември в Къща-музей "Дечко Узунов "Палми не растат у нас. Нито зреят банани".

Към проблема за "Родното" в българското изкуство до 1944 год. в Художествена галерия Казанлък до 6 октомври ще видим "Споделеното тайнство"- изложба живопис на Дарина Янева.

В музей "Ахинора" до 24 ноември "И кое е родното"- 120 години от рождението на Васил Стоилов.

На 1 юли от 10:00 часа в ОБ "Искра" е откриването на "Творческо лято в библиотеката с Малвина".

На 2 юли в "Музей на фотографията "Картини от един свят" фотоизложба на Маргарира и Цветан Шущаркови и "Палецът на свободата"- представяне на авторската им книга.

На 3 юли в галерия "Иван Милев" от 18:00 часа ни очаква самостоятелната изложба на Димитър Колев. Отново на 3 юли от 19 часа ще има Открита сцена в парк "Розариум" с концерт на формация от НЧ "Зора-1902" , с. Голямо Дряново, НЧ "Светлнна-1904", с. Дунавци,НЧ "Пробуда-1920 "с. Копринка.

На 04 юли от 18:00 часа в Къща-музей "Дечко Узунов" ще имаме възможност да посетим самостоятелната изложба на Николай Караджов. От 19:00 часа Открита сцена в парк "Розариум" - концерт на формация от НЧ "Цвятко Радойнов-1885", град Крън, НЧ "Освобождение-1884", с. Шейново, НЧ "Алеко Константинов-1919", с. Ясеново.

На 06 юли от 11:00 часа в Художествена галерия "Чудомир" - "Не ни е скучно, правим изкуство"-летни творчески ателиета за деца. От 19:00 часа на сцена "Любомир Кабакчиев" "Три пълни обиколки около света". Пърформанс четения.

На 09 юли от 10:00 часа в ОБ "Искра" може да посетим изложбата на книги, снимки и публикации "70 години от построяването на стената на язовир Копринка".

На 10 юли от 19:00 часа Открита сцена в парк "Розариум"- концерт "Летни мелодии" на възпитаниците на школа "Орфей".

На 12 юли от 18:00 часа на сцена "Любомир Кабакчиев" ще бъде изнесена постановка "Грозното пате".

На 13 юли от 11:00 часа в Художествена галерия - "Не ни е скучно, правим изкуство" летни творчески ателиета за деца очакват малчуганите. От 21:00 часа в Алиолувата къща ни чака вечерното представление "Нощта преди Албена".

На 16 юли от 17:00 часа в ОБ "Искра" ще се изнесе представлението "Дълбините на древността" на авторката Румяна Халачева. От 17:30 чса в ЛХМ "Чудомир" - "Места на памет ( 1873-1933) - измерение на героичния образ на Левски- гостуваща изложба на Институт за исторически изследвания и централната библиотека при БАН. "Нови документи и изследвания. Васил Левски"- представяне на сборници , издание на "Национален музей Васил Левски" град Карлово. От 21:00 часа в Алиолувата къща ни очаква вечерно представление "Нощта преди Албена".

На 17 юли от 18:00 часа в Художествена галерия - Казанлък може да посетим изложбата на Стефанка Стойчева "Ретроспективно", която ще е изложена и в Къща музей "Ненко Бяшкански". От 19:00 часа на Открита сцена в парк "Розариум" ще се представят "Крейзи фит"- спортен клуб за дами и деца. След това ни очаква пилатес вдъхновение-трвнировка на открито.

На 18 юли на Бюст-паметника на Левски, парк Васил Левски ще се отбележат 187 години от рождението на Васил Левски.

На 19 юли от 18:00 часа на сцена "Любомир Кабакчиев" ще бъде изнесено детското представление "Косе Босе".

На 20 юли от 11:00 часа на връх Бузлуджа ще се отбележат 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета. Също от 11:00 часа в Художествена галерия - Казанлък децата ще имат възможност да се включат в "Не ни е скучно, правим изкуство" - лятното творческо ателие за деца.

На 22 юли от 10:00 часа в ОБ "Искра" ще може да видим изложбата на книги и статии "Пернишки разкази" на Здравка Евтимова.

На 23 юли от 18:00 часа в "Музей на фотографията" ни чака фотоизложбата на Светлозар Симеонов - "Сбирщайн".

На 24 юли от 19:00 часа на Открита сцена в парк "Розариум" ще може да се включим в "Танцувайте с нас- зумба с Гери", след което ще се проведе "тананикаща йога за деца".

На 26 юли от 18:00 часа на сцена "Любимир Кабакчиев" децата очаква детското представление "Вълчо от приказките". От 21:00 часа в Алиолувата къща вечерта ни ще разнообрази вълнуващо лятно кино "Защото обичам лошото време".

На 27 юли от 11:00 часа в Художествена галерия - Казанлък децата ще могат да се включат "Не ни е скучно, правим изкуство" - творческо ателие за деца. От 21:00 часа в Алиолувата къща ни очаква лятно кино "Никога не е просто секс".

На 30 юли от 21:00 часа в Алиолувата къща може да присъстваме на маноспектакъла на Севар Иванов "Кученцето се засмя" по романа "Питай прахта" от Джон Фанти.

На 31 юли от 19:00 часа на Открита сцена в парк "Розариум" ще се състои концерт на група "Aftershock".

Лятната културна програма ще бъде източник на емоциии и споделени моменти в юлските дни и вечери за гражданите и гостите на Казанлък.