С опасност за живота е водачът на автомобила, който беше блъснат от влак, движещ се по линия Русе –  Стара Загора днес, съобщиха от полицията. За инцидента "Фокус" информира по-рано през деня. 

Пострадалият водач е откаран в МБАЛ "Д-р Тота Венкова“ – Габрово с черепно-мозъчна травма, фрактура на шиен прешлен и фрактура на два гръдни прешлена.

В болницата е настанен и 35-годишен мъж от Дряново, пътувал в същия автомобил, той е с изкълчване на раменна става, без опасност за живота.

На 17 януари, около 09:55 часа, в РУ Трявна е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие, настъпило на железопътен прелез в района на село с. Бангейци, общ. Трявна, уточняват от полицията. На място незабавно са насочени екипи на "Пътна полиция“ и спешна помощ.

Установено е, че влак, движещ се по линия Русе –  Стара Загора и при преминаване на през ЖП прелез за с. Бангейци /при редовно задействано автоматично прелезно устройство със звукова и светлинна сигнализация/ удря навлезлия в жп прелеза л.а. Ауди А6, управляван от 34-годишен жител на гр. Дряново.

Машинистът на влака – 53-годишен от село Поликраище, е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.