Община Стара Загора, в партньорство с технологичния стартъп VibeJobs, обявява старта на нова инициатива през октомври, предаде репортер на "Фокус". Тя ще предостави на всички микро, малки и средни предприятия на територията на община Стара Загора възможността да заявят регистрация и да публикуват обяви за работа в платформата напълно безплатно. Възможността ще е валидна през следващите 12 месеца. VibeJobs, първият в България портал за търсене и предлагане на работа през Viber, предлага иновативен подход, който съчетава удобството на мобилните технологии и ефективността на директната комуникация.

Платформата е разработена в сътрудничество с Rakuten Viber - глобален лидер в областта на персоналната и сигурна комуникация и е в унисон с мисията на Viber да се превърне в суперприложение, предоставящо все по-широк спектър от иновативни услуги и функционалности.

Чрез VibeJobs, търсещите работа в Стара Загора ще могат бързо и лесно да създадат свой профил, като отговорят на няколко насочващи въпроса в чатбота на платформата. Потребителите могат да добавят предпочитани локации, сфери на интерес, степен на образование и опит, като по този начин получават автоматични известия с нови предложения за работа, съобразени с техния профил. В допълнение, работодателите имат възможност да стартират чат с кандидатите по конкретна обява и да уточнят детайли, касаещи процеса по подбор. Кандидатите могат да използват този канал на комуникация, за да следят напредъка на своята кандидатура, да задават въпроси и да се информират за настъпили промени.