През вчерашния ден, заместник-кметът на Община Казанлък Сребра Касева, главният счетоводител на общината Нели Атанасова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова подписаха споразумение за финансиране на изграждане на пътно кръстовище тип "Детелина“ на първокласен път I-6 /Републикански път София – Бургас/. Това съобщиха за "Фокус" от Община Казанлък. Идеята на инфраструктурния проект е с изграждането на още един пътен възел за влизане и излизане от Казанлък от околовръстния път, който минава южно от града, да се облекчи и улесни трафика към Индустриална зона и селата Овощник, Черганово, Розово, Кънчево и Ръжена.

Пътното съоръжение ще осигури пряк достъп до път I-6 на гражданите, ангажирани в различните фирми, функциониращи в района, което се явява от съществено значение, имайки в предвид развитието на Индустриална зона Казанлък. Стойността на първият етап на проекта е 3 733 200 лева и изграждането му започва веднага.

Проектът за изграждане на пътния възел е един от четирите проекта, включени за финансиране от държавния бюджет. Община Казанлък получава най-много средства от общините в област Стара Загора – общо 30 милиона лева.