С “Телефон 112 ... Позвъни" закриват международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново. Представлението ще бъде представено от 11:00 часа днес на сцената на “Арт лято" до Художествена галерия “Борис Денев", предаде кореспондент на “Фокус". Спектакълът е част от репертоара на театър “Весел" от старата столица. Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията – на Емелияна Тотева, а музиката – на Петър Атанасчев. В спектакъла, подходящ за цялото семейство, участват Елка Баланова и Веселин Василев. Събитието е с вход свободен.

След постановката предстоят още две изненади. Ще бъде обявена Наградата на публиката. Вече може да се гласува за избор на най-добър спектакъл от шестото издание на летния театрален форум от линка във Фейсбук страницата на театър “Весел". На закриването на фестивала ще има и награди, предоставени от приятелите на "Лято, кукли и приятели" от Смарт бейби. В томболата участват зрители, които са направили успешната си регистрация в сайта www.smartbaby.bg.

На 31 август ще бъде и официалното закриване на изложбата "Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева. Експозицията илюстрира яркия талант на сценографа с множество ескизи и проекти на кукли, костюми, маски и декори от реализирани постановки у нас и в чужбина. В изложбата са включени и театрални кукли, сътворени от Емелияна Тотева.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър “Весел", се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата.