Започна ремонтът на два ключови пътни участъка в община Свищов. Парите в размер на над 6 млн. лв. идват от Агенция "Пътна инфраструктура“, след дълги настоявания от страна на местната администрация в крайдунавския град, предаде кореспондент на "Фокус“. Дейностите ще са съсредоточени в отсечката от пътя между село Царевец и входа на Свищов, както и по пътя между селата Морава и Драгомирово.

Технологичният проект за първия участък включва подмяна на настилката, изцяло нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци, ново отводняване. Стойността на дейностите е в размер на над 6 млн. лв.

Текущ ремонт е предвиден и на третокласен път III-302 от Морава в посока Драгомирово. Там ще се извърши широкоплощно изкърпване на настилката в участъка и ще се постави нова маркировка, като старите компрометирани и корозирали знаци, ще бъдат подменени. С цел подобряване отводняването на участъка, в който при по-силни дъждове се получава затлачване, ще бъде почистено крайпътното пространство, регулите и окопите от храсти и наноси, и ще бъдат подравнени банкетите. За целта на предвидените дейности е предвидено 10 хил. кв. м. пътна настилка да бъде ремонтирана.

И двете отсечки са доста натоварени, но в момента състоянието им е окаяно и е предпоставка за сериозни пътни инциденти.

Паралелно тече и почистване на крайпътна растителност в участъка от Свищов до село Ореш.