Ремонтират комбинирана спортна площадка в Павликени. Дейностите по игрището, което се намира на градския стадион "Ганчо Панов“, стартираха днес, предаде кореспондент на "Фокус“.

Символичното начало дадоха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и заместник областният управител Станислав Николов.

Срокът за приключване на ремонта е 100 дни. След около три месеца Павликени ще има многофункционално игрище за баскетбол, волейбол и писта с пясъчници за троен и дълъг скок. Финансирането е осигурено от Министерство на младежта и спорта и е в размер на 367 250,83 лева с ДДС.

Основната цел на проекта е подобряване на спортната инфраструктура на територията на община Павликени и създаване на подходящи условия за активен спорт на населението.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма "Алтрам" ЕООД - Карлово с управител Ради Стоянов. Фирма "План Консепт" ЕООД - София, с управител арх. Младен Христов е автор на проекта.

"Фокус“ припомня, че ремонтът на площадката е поредния етап от цялостното преобразяване на градски стадион в Павликени. През 2015-а бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. Вече е готов проектът за цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта, за което ще се търси финансиране от Министерството на младежта и спорта.