С над 10 часа рок-маратон с участието на "Кикимора“, "Фанданго“ и още 6 групи Павликени посрещна първото юлско утро, предаде кореспондент на "Фокус“. Отрано в неделната вечер край брега на река Росица до Бяла черква започнаха да се събират феновете на рока. Те очакват July morning, който вече се превърна в емблематично събитие за Община Павликени. През годините посрещането на юлското слънце на брега на река Росица се оформи като най-голямото събитие във вътрешността на страната и привлича много фенове, които не могат да пътуват до морския бряг.

Хедлайнерите тази година бяха "Кикимора“ с Николо Коцев за първи път в Павликени и "Фанданго“, които направиха своеобразно завръщане след феноменалното им изпълнение на първото издание на "Джулая“ през 2017 година.

Международното участие на Fast Lane от Швейцария наелектризира публиката със своя бърз, яростен, чист метъл.

Специален акцент беше групата Var-Burg band, създадена от опитни музиканти от Варна и Бургас. Именно те свириха, когато се показаха първите лъчи на юлското слънце.

Останалите групи в незабравимия концерт са местните формации Still Rider, Backbone, Detonator и "План Б“.

Организаторите се бяха погрижили за безопасността на всички по време на Джулая. Оформена беше и специална къмпинг зона, а зоната с кетъринг осигури студена бира и вкусни мезета за феновете на рока.