С музика, танци, вкусна храна и награди посрещнаха коледните празници учениците от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии

Учениците от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии организираха коледен концерт с много музика, танци, театрални изяви и разбира се вкусни сладкарски и хлебни изделия, предаде репортер на "Фокус".

Концертът се проведе в зала "Сердика" и започна с тематично изпълнение на коледарски песни и народни танци. След като почетоха българската традиция, гимназистите показаха пред своите преподаватели, приятели, гости и родителя знанията си по чужди езици. В програмата бяха включени песни на английски, испански и гръцки език. 

Част от учениците с огромно старание представиха пиеса, отново на английски език.

На концерта гости бяха и любимите на всички Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата, който раздаваха подаръци. 

На финалът на коледното тържество бяха и наградени и отличени мнозина ученици за заслуги към училището, а след това директорката Рени Гигова разкри и кои са победителите в конкурса за изработка на хлебни и сладкарски изделия. 

Във фоайето на залата всеки от гостите можеше да види и дори да опита от лично приготвените от възпитаниците на училището сладкиши, бисквитки, тутманици, торти и питки.