С много усмивки и положителни емоции в Детска градина "Иглика" в Белоградчик отпразнуваха Деня на християнското семейство, предаде репортер на "Фокус“. Малчуганите от група "Бонбон" изнесоха празнично тържество, на което пяха и рецитираха. Пресъздадено бе отбелязването на християнския празник и традициите, които са съхранили уюта и топлината на дома и семейството, съобщават от община Белоградчик. Децата припомниха на присъстващите истински важните неща в живота, които трябва да пазим – семейството и вярата.

Кметът на община Белоградчик Боян Минков отправи приветствие към учителите и децата, като напомни, че от всички възрастни зависи да предадат българските добродетели на най-малките и да ги насочат по пътя на вярата и на доброто.

Тържеството завърши с прекрасно празнично хоро, на което се хванаха всички.

В края на тържеството всеки от гостите се включи в "Маратон на добротата", който се провежда по инициатива на писателката на детски приказки Виктория Петрова. Гостите трябваше да напишат по едно добро дело, което са извършили, като след това листчето с написаното пуснаха в специално изработената кутия на добрини.