Гала вечер на оперетата и мюзикъла ще постави финала на тазгодишното издание на Летния оперен фестивал "Сцена на вековете“, който се провежда на крепостта Царевец, предаде кореспондент на "Фокус“. Последният спектакъл от форума на историческия хълм ще е на 2 септември /събота/.

На сцената в средновековната крепост ще се изявят актьорите и певците от Националния музикален театър "Стефан Македонски“. В своето първо участие под звездите във Велико Търново те ще изпълнят шедьоври на Лехар, Калман, Офенбах, Уебър и Кандери.

На 12 септември в Летния театър ще е последното заглавие от програмата за детска и младежка аудитория "Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“ - спектакълът "Вълшебната корона“ по музика на Стефан Димитров в изпълнение на Бон-бон Мюзик.

Билети за двете заглавия ое предлагат в мрежата на Eventim.bg и в Туристическия информационен център на ул. "Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.

Летен оперен сезон "Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново и Общинска туристическа агенция "Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2022-2023. Изданието през 2023 година е под патронажа на Министерство на културата.