С едноминутно мълчание започна последното за годината заседание на Общинския съвет в града, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. По предложение на общинския съветник Георги Дракалиев беше почетена паметта на един от основателите на Вътрешната македоно-одринска революционна организация Даме Груев, от чиято смърт на 23 декември ще се навършат 115 години. Малко по-късно в рамките на сесията ще бъде обсъден и въпросът дали една от улиците в Бургас - "Янко Комитов", да бъде преименувана на "Даме Груев".

Общинският съветник Йордан Георгиев предложи с едноминутно мълчание да бъде почетена паметта на жертвите на фашисткия режим, сред които е и случаят с "шестте ястребинчета" - от 20 декември 1943 година.

По идея на общинския съветник Станимир Апостолов беше почетено и делото на Димитър Списаревски, който загива при боен полет, по време на бомбардировките на София през Втората световна война, след като сваля американски бомбардировач B-24 чрез въздушен таран. Със саможертвата си той спасява мирните жители на столицата.