Параклисът "Свети Георги“ край с. Гостун, община Банско, е напълно възстановен и няма никакви следи от пожара – това видяха стотиците участници в събора, който се провежда на всеки три години в местността Селище, където е малкият християнски храм.

Три месеца по-рано, едно от двете вековни дървета до храма беше обхванато от огън. Пожарът от високия около 30 м бор, с обиколката на дънера 5,70 м, се прехвърли към покрива на параклиса. Благодарение на бързата намеса на РСПБЗН, общинската власт и доброволци, бедствието беше ограничено и бяха спасени сградата, иконите в нея и другото вековно дърво до параклиса.

С подкрепата на Неврокопската митрополия и със средства на дарители и доброволен труд, сега покривната конструкция на площ над 60 кв.м е подменена, освежени са всички стени и на олтара отново са подредени спасените икони. 

Остатъкът от изгорялото дърво е запазен от местните хора, тъй като, заедно с опазения огромен бор, е символ на храма и на местността Селище, където преди векове се е намирало село Гостун. 

Впечатляващият и сега с размерите си обгорял дънер до красивия параклис е знак на контраста от една страна на дарителството и безкористната работа в полза на хората и от друга – на човешкото нехайство и немарливост.