С церемония "Първа копка" бе поставено началото на изграждането на улица "Промишлена" в Благоевград, предаде репортер на "Фокус".

Отец Андон Шавулев от благоевградския храм "Въведение Богородично" отслужи водосвет за здраве и пожела безаварийно изпълнение на начинанието.

Кметът Илко Стоянов пък каза, че още, когато е започнал предизборната си кампания, е мислил за тази улица, но е бил много внимателен, защото не е искал да обещава нещо, за което не е сигурен, че ще се случи.

"В битието ми на жител на общината, а и на общински съветник, тази улица беше много важна, защото това не е обикновена улица, това е инфраструктурна улица. Тя ще промени целия град", добави градоначалникът.

Илко Стоянов подчерта, че още при встъпването си в длъжност е разпоредил проверка - има ли проектна готовност за улица "Промишлена". Установил обаче, че такава няма, затова с екипа му започнали работа, но без излишен шум. 

Улица "Промишлена" е важна за Благоевград, защото тя ще свързва кварталите "Еленово", "Струмско", а също така ще разтовари движението по булевард "Джеймс Баучер". 

Планувано е дейностите да приключат следващата година, отбеляза кметът на Благоевград.