С богата фолклорна програма, днес девинското село Беден отбеляза традиционният си празник. В нея участие взеха  оркестър “Забранения плод“ със солист Миглена Бекриева, самодейци и фолклорни групи и танцьори от Девин, Брезе, Селча и Беден, съобщиха от общината.

Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет в Девин инж. Карамфил Каров и кметът на Община Девин Здравко Иванов и зам. - кметът на Община Девин инж. Николай Юруков.

“За мен е истинско удоволствие да се обърна в днешния ден към Вас, когато отбелязваме празника на населеното място. Беден е село с богата история и традиции, които се предават поколения наред. В ден като днешния е повод за родови срещи и мили спомени", каза в част от словото си Иванов, като допълни, че където и да се намира човек, той пази в сърцето си родното място.

“От сърце ви поздравявам по случай традиционния празник и Ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави, щастливи и благословени!

Бъдете позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени! Честит празник!",  добави градоначалникът на Девин.

Празникът на селото бе открит от кмета на с. Беден Христина Христова, която също приветства всички жители и гости на населеното място.