С близо 700 хиляди лева облагородяват най-населения квартал на Павликен - кв. 125 по плана на града, предаде кореспондент на “Фокус".  Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 684 323 лв. с ДДС и са осигурени от републиканския бюджет.

Те ще бъдат вложени в рехабилитация и благоустрояване на междублоковите пространства. Предстои да се обновят двата съществуващи паркинга и да се изградят, обособят и регламентират още 5 паркинга с общо 111 паркоместа. Проектът предвижда подобряване състоянието на околовръстните тротоари около блоковете, както и места за контейнери за битови отпадъци, цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци и контейнери за листна маса.

Благоустрояването включва и изпълнението на детската площадка и площадката за фитнес на открито, чието изграждане е финансирано по отделен проект.

Изграждането на общо 7 броя паркинги в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на живущите в квартала. Предвижда се подобряване състоянието на околовръстните тротоари около блоковете.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма "Пътни настилки" ЕООД с. Герман с управител Силвана Дживтерева.  Строителен надзор на обекта ще осъществява "Институт за управление на програми и проекти" ООД - София с управител инж. Димитър Донов.

Фирма "Импро" ЕООД - Велико Търново с управител инж. Иван Йовчев, автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

Във връзка с организацията и изпълнението на строително- монтажните работи на обекта, Община Павликени отправя молба към живущите в съседство граждани в периода на изпълнение на строителството да не паркират автомобилите си на и в близост до строителната площадка.