С близо 3,4 млн. лв. ремонтират междуселски път в община Павликени. Oт местната администрация уточниха за "Фокус“, че става въпрос за пътя Павликени – Дъскот – Паскалевец – граница община Павликени – Велико Търново.

Сумата, отпусната за дейностите е в размер на 3 379 266 лева с ДДС. Тя е осигурена от държавния бюджет чрез Инвестиционната програма за общински обекти. Парите ще бъдат вложени в отсечка с дължина 2 км.

"Подписах споразумение в Министерството на регионалното развитие за финансиране на този важен проект“, уточнява кметът инж. Емануил Манолов.

Участъкът от пътя, включен в инвестиционното намерение е част от общинската пътна мрежа, като трасето преминава през регулацията на едно населено място – село Паскалевец от км 13+738 до 15+720. Отсечката е част и от пътя, свързващ община Павликени с община Велико Търново, като междувременно е и връзка с община Полски Тръмбеш.

"Състоянието на асфалтовата настилка е в изключително лошо състояние, като ежегодно след есенно-зимния период се появяват пукнатини и дупки по асфалтовото покритие.

Въпреки частичното изкърпване при наличие на финансов ресурс от страна на Общината, пътната настилка е компроментирана и създава сериозна предпоставка за ПТП. Поради дълбоките отвори на места, преминаването е изключително опасно. Отводняването е повърхностно и се извършва посредством необлицовани окопи, бетонови бордюри и водостоци, които се нуждаят от почистване. Хоризонталната маркировка липсва. На много места вертикалната сигнализация се нуждае от актуализация и допълване с нови пътни знаци“, посочи още кметът.