Благотворителен маратон ще набира средства за подобряване условията в детските градини в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. Каузата е на местния бизнес, а основен инициатор е предприемачът Николай Рашков. Организаторите обещават да увеличат петкратно събраната сума.

Събитието е под надслов "БЯГАМ И ПОМАГАМ“ и в него може да се включи всеки, който иска да помогне. Няма никакви ограничения за участие, освен таксата от 10 лева на човек, като за всеки 10 лева бизнеса ще дари още 50 лева допълнително.

"Колкото повече са участниците в проявата, толкова повече средства ще се наберат за детските заведения. Целта е заедно, граждани и бизнес, да бъдем полезни на града си, като наред с това прекараме един приятен ден на открито. Добре дошли са всички будни, активни и ангажирани горнооряховчани“, казва Даниел Божанков, който е част от организаторите.

Участниците мога да пробягат, да преминат в джогинг или просто да извървят трасето от общо 1200 метра, в две обиколки. Хубаво е децата до 18 години да са с възрастен.

Маратонът ще се случи на 17 септември /неделя/. Мястото е парк "Детски кът“, а началото ще е в 9:30 часа, като записванията започват час по-рано.

Предварително записване може да се направи на телефон +359/ 882 02 05 02, а също в създаденото Фейсбук събитие за маратона - https://www.facebook.com/events/1348257272713006.