Отворени, безплатни тренировки за деца на възраст до 6 години организира Баскетболен клуб Етър-49 във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Идеята им е да се запалят най-малките жители на града по популярния спорт.

Заниманията ще се провеждат всяка събота в реновираната зала на стадион "Ивайло“ в старата столица, под ръководството на треньорите от школата на Етър-49.

Първата тренировка ще е на 2-ри септември и ще започне в 9:30 часа.

"Не е необходимо предварително записване или контакт с клуба. Желаещите деца и родители са повече от добре дошли в залата, където ще ги очакват хора от екипа на клуба.

Продължителността на заниманията ще е 60 минути, като активностите ще бъдат съобразени с възрастта на децата и ще бъдат в привлекателен формат“, обсняват от спорния клуб.

Груповите тренировки ще продължат през цялата година, като в тях могат да се включват деца от всички населени места в региона.

Поредната инициатива е подтикната от идеята клубът да предостави възможност на младежи и малчугани, които все още не могат да вземат участие в организирани тренировки в отбори по баскетбол, да се докоснат до спорта, да бъдат активни, да проверят умения и дали им допада динамиката на спорта, както и лесен достъп за родителите на деца, които имат интерес от ранна възраст да играят баскетбол.

Повече ще намерите на страницата на спортната организация.