Две безплатни прожекции на аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“ подаряват Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция на жителите и гостите на града, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Те ще бъдат излъчени в двете съботи, които остават до края на месеца /на 23-и и 30-и януари/. Началният час е 18.00 часа, като представлението може да бъде наблюдавано безплатно от площад "Цар Асен I“ пред Царевец, или на промо цени от залата на ул. "Никола Пиколо“ 6. Билетите за възрастни струват 20 лв., а за деца на 7 години – 10 лв.

Идеята на местната администрация и ОТА "Царевград Търнов“ е да привлече повече туристи в старопрестолния град. Допълнителна информация можете да получите на интернет адрес: https://soundandlight.bg/bg/izlachvanij или на тел. 0885/ 080 865.

"Фокус“ припомня, че само през миналата година зрителите на "Звук и светлина“ са били над 140 000. Програмата на крепостта Царевец е излъчена 123 пъти през 2021-а. 36 от прожекциите са били на националния и официални празници и годишнини, свързани с исторически събития или бележити българи.

45 за годината са били уикенд-прожекциите - обща инициатива с Общинската туристическа агенция за възстановяване на туризма. Зрителите им са над 65 000.

Луиза ТРАНЧЕВА