Традиционният си Коледен концерт подготвят младежите от оркестъра на СУ "Емилиян Станев“ Junior Band, предаде кореспондент на "Фокус“. Музикалният поздрав за всички жители и гости на старата столица ще е в началото на следващата седмица. Той ще започне с изпълнения на "Джуниър бенд кидс“. Най-малките възпитаници на Йордан Цветанов ще открият вечерта с може би най-известната коледна мелодия "Джингъл белс“ и след това ще представят на публиката още няколко забавни произведения.

Порасналите вече музиканти ще зарадват почитателите си с нов репертоар и с популярни коледни мелодии.

"Разбира се, основната част от концерта ще е посветен на парчета, които са комбинация от любимите на децата стилове поп, фънк, джас и техно. Ще представим на живо и сбъдната ни мечта - първия ни сингъл "Мама, татко и аз“, разказва диригентът на "Джуниър бенд“ Йордан Цветанов. Той припомня, че с тази песен Влади Ампов - Графа се появи за първи път на сцената преди доста години и тя го направи популярен. Търновските деца записаха парчето през лятото и точно Графа с неговата компания, стана продуцент на клипа.

"Коледният концерт на Junior Band отново ще бъде атрактивно шоу и един напълно завършен музикален продукт.

Средствата от концерта ще бъдат използвани за нови сценични костюми на музикантите, които тази година се превърнаха в истинска атракция при откриването на "Аполония“ в Созопол. Възпитаниците на Йордан Цветанов дадоха старт на празниците на изкуството със самостоятелен концерт. Тази година Junior Band успя няколко пъти да обиколи България, децата свириха на фестивали и градски празници и бяха на турне в Италия.

"За мен обаче най-голямото щастие е, когато вляза в залата за репетиции в училището и я видя пълна с деца. Те са на различни възрасти и са ученици от 1 до 12 клас. Успявам да ги обхвана всичките, благодарение на фантастичния екип, който имам. С мен от тази година работят моят учител и създател на оркестъра Иван Иванов, Бойко Ковачев и старшина Емил Костурков. Бойко Ковачев работи с децата, които свирят на медни инструменти, а Емил Костурков отговаря за ударните, които са сърцето на всеки оркестър“, споделя Йордан Цветанов.

Концертът ще е в понеделник /19 декември/ от 19:00 часа в голямата зала на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“.