Тази година ще бъде строителна за Момчиловци. Дълго чаканата реконструкция на вътрешната водопреносна мрежа в цялото село (освен в участъците и улиците, където смяната е факт) ще започне при подходящи метеорологични условия. Финансирането е на стойност 5.6 млн. лв. от МРРБ към Община Смолян и е една сбъдната моя мечта след почти 3-годишен труд, съобщи кметът на Момчиловци, Сийка Суркова.

Фирмата изпълнител готви график за строителните дейности по улици, съобразен с нуждите на жителите на селото. Провеждаме срещи и правим подготовка за изпълнението на мащабния проект. Преди старта на ремонтните дейности на всяка улица ще проведем събрания с жителите й, за да информираме за подробностите около строителството и всеки ще има възможност да зададе своите въпроси, поясни Суркова.

Срокът за изпълнението на целия проект е 200 дни.

Кметът на Момчиловци допълни, че при приемане на държавния бюджет на второ четене депутатите гласуваха 300 000 лв. за проектиране на основен ремонт на всички улици в селото, освен тези, на които сменихме водопровода и асфалтирахме цялостно в изминалите два мандата. Така всяка една вътрешна улица ще има остойностен проект с всички елементи - асфалт, подпорни стени, бордюри, тротоари, парапети. "За осигуряването на така необходимите средства изказвам искрена благодарност на народния представител Михал Камбарев, с чиято помощ финансирането е факт“, посочи Суркова.

Тя добави, че другата  добра новина, адресирана най-вече до живеещите на ул. “Бяло море" и “Момина вода" - в списъка за капиталовите разходи в бюджета на Община Смолян са заложени 400 000 лв. за ремонт на тротоари. Предстои приемането на бюджета на предстоящо заседание на Общинския съвет на 9 февруари т. г.