Рестартираха дейностите, с които ще бъде изцяло обновен пътят към град Елена, предаде кореспондент на "Фокус“. Ремонтът започна още в края на миналата година, но беше прекъснат заради лоши метеорологични условия. Сега те продължават от разклона за Златарица към Елена.

В района е въведена временна организация на движение, като постоянната се доуточнява.

Пътят Поликраище – Елена Сливен е разделен на две трасета, като това във Великотърновска област е с дължина близо 12 км. Изпълнител на дейностите е "Пътни строежи – ВТ“ ЕАД, а стойността на целия проект е малко над 18,5 млн. лв.

Планирано е извършването на частични ремонти по пътното платно, а където е необходимо, ще бъде подменена изцяло асфалтовата настилка. Предвиждат се подобряване на отводняването, нови бордюри, пътни знаци и маркировка други дейности. Ще се почисти канализацията на Елена и на с. Стара река, ще се подменят решетките и капаците на дъждоприемните и ревизионните шахти. В населените места след ремонта ще има пешеходни пътеки и нови тротоари. В двете отсечки ще бъдат ремонтирани общо 7 големи съоръжения.

В участъка на територията на Великотърновска област ще бъдат обновени 5 моста – над река Златаришка при 38 км, едноотворен каменен сводов мост над дере при 39-и км, жп надлез при 40-и км, мост над река Кринковско дере при 44-ти км и сводов мост над река Златаришка при 45-и км. Очаква се дейностите да приключат в края на месец май 2024 г.