И през тази година ентусиасти от Велико Търново организират "Новогодишен поход“. Традицията отново ще бъде спазена – за седма поредна година, разказва за "Фокус" нейният основател и създател на групата за здравословен начин на живот TarnovoRuns Калин Василев. Той и неговите съмишленици канят всички, които подобаващо искат да отбележат първия ден от 2024-а на 15-16-километрова разходка.

"Винаги има въпроси и шегички "Никой няма да дойде? Как така баш на 1-ви?“. Оказа се обаче, че хората копнеят за повече движение, за бодро и здраво начало на годината си. И вече 7 години без прекъсване ние се събираме за разходка в първите часове. През 2017-та се събрахме само шепа хора, но от тогава насам стотици щастливи хора се присъединиха“, обяснява с усмивка Калин.

Походът ще е по маршрут около старата столица, който все още се уточнява. Сборният пункт е площада пред крепостта Царевец, а часът за тръгване 10:30 часа. Всички, които искат да се включат, трябва да са добре облечени, въпреки че се очаква хубаво време – ръкавички, шапки, дебели якета, стабилни обувки. Може да си носите лека закуска, а водата е задължителна.

"Вземете малко домашни курабийки и може да почерпите хората по повод новата година", казва още Калин.

Това събитие, както и всички, които се организират от TarnovoRuns, ще е напълно безплатно.

"През отминаващата 2023-а сбъднах,е над 140 безплатни събития за града и родината ни. Пожелаваме си и през 2024-а да не стихват мечтите ни. Вземайте приятели и ви чакаме!“, приканва още Калин.