Стартира ремонтът на ул. "Св. Княз Борис“ – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на Стара Загора. От днес започват на терен строително-монтажните дейности в участъка от ул. "Св. Отец Паисий“ до бул. "Митрополит Методий Кусев“. Това оповести зам.-кметът арх. Мартин Паскалев, предаде репортер на "Фокус".

"Изцяло ще бъдат подменени тротоарните настилки и пътното платно, като се запазят съществуващите павета пред Радио Стара Загора", допълни зам.-кметът с ресор "Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“.

"Дейностите са първият етап от мащабната намеса в централната градска част, която кметът Живко Тодоров представи в началото на годината“, припомни арх. Мартин Паскалев.

Стойността на ремонта е около 1.5 млн. лева, а вероятният срок за приключването му е до края на годината. "Дървета няма да бъдат премахвани, растителността в този участък на "Св. Княз Борис“ се запазва“, изрично подчерта заместник-кметът. Ремонтните дейности ще бъдат съобразени с организацията на движението по пътното платно.

Вчера арх. Мартин Паскалев, придружен от зам.-кмета с ресор "Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова, посети и Детска градина № 31 "Слънце“ в Стара Загора. Двамата зам.-градоначалници инспектираха как върви ремонтът на едно от най-големите детски заведения в Стара Загора. "Сградният фонд ще придобие изцяло нов облик, ще бъде преобразен в слънчеви цветове за радост на малчуганите и да отговаря градината на своето име, ще се приложат мерки за енергийна ефективност“, информира арх. Мартин Паскалев. Ще бъде ремонтиран и целият двор, като на него ще бъдат разположени специални настилки, нови катерушки и съоръжения за игра на децата, а дворът ще бъде озеленен.

За цялостната трансформация на Детска градина № 31 "Слънце“ ще бъдат инвестирани над 3 млн. лева. Крайният срок за приключване е фиксиран за началото на 2025 г., когато малките възпитаници на детското заведение ще се завърнат в съвсем различна и комфортна среда.