Ръководството на Основно училище "Любен Каравелов“ – Русе в лицето на директора Веселка Николаева дари днес 1500 лв. на Доброволното формирование към Община Русе. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на ранцеви пожарогасители, които ще подпомогнат доброволците в борбата им срещу горските пожари.

Дарението беше прието от Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред и сигурност“ в Община Русе, в присъствието на гл. инспектор Ивелин Димитров, ръководител на общинското доброволно формирование, както и четирима от неговите членове.

Веселка Николаева съобщи още, че част от приходите от предстоящия коледен базар в училището ще бъдат насочени в помощ на доброволците. Тя заяви с гордост, че възпитаници на учебното заведение разработват нов уебсайт – "Помагаме на герои“, който ще е в подкрепа на отрядите в борбата им с горските пожари.

Георги Игнатов връчи на директора на учебното заведение благодарствено писмо от кмета Пенчо Милков за дарението и посочи, че подобни жестове имат огромно значение за снабдяването на доброволците с необходимата екипировка, особено в случаите на горски пожари. "Всяка помощ е от значение, защото в борбата с огъня най-важен е навременният отговор и наличието на подходящи средства“, заяви от своя страна гл. инспектор Ивелин Димитров.

Доброволците от формированието се срещнаха и с ученици от учебното заведение, които проявиха интерес към тяхната дейност и екипировка.

Припомняме, че на 12 юли в училището избухна пожар, при който бяха нанесени щети на сградата в размер на около 70 хил. лв. Впоследствие във възстановяването се включиха десетки доброволци - учители, настоящи и бивши ученици и техните родители. На по-късен етап от училището решиха да инициират доброволческа акция в подкрепа на Национална асоциация на доброволците в Република България. "Знаем, че понякога и най-смелите герои се нуждаят от помощ и подкрепа. Техните сили и ресурси не са неизчерпаеми и бихме желали чрез нашата благотворителна акция да помогнем за закупуване на ранцеви пожарогасители за онези обикновени хора с необикновено големи сърца, борещи се срещу огнената стихия – пагубна за родната природа и екологичната ни система, споделят от учебното заведение“, заявиха тогава от учебното заведение.