Русенският университет "Ангел Кънчев“  бе отличен с Национален знак за качество от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), който изпълнява ролята на Национално звено за координация по дейност eTwinning – част от програма "Еразъм+“. За хубавата новина извести самият университет в профила си във Фейсбук. 

Престижното признание бе присъдено за активната работа на преподавателите от катедра "Педагогика“ и студентите от бакалавърските програми "Предучилищна и начална училищна педагогика“, "Начална училищна педагогика и чужд език“ и "Социална педагогика“ в рамките на интегрираната в учебните планове факултативна дисциплина "Мениджмънт на дигиталната образователна среда с eTwinning“.

В периода 2018-2021 година в Русенския университет "Ангел Кънчев“ ежегодно се провеждат eTwinning обучения съвместно с Център за развитие на човешките ресурси с цел запознаване на бъдещите педагогически специалисти с възможностите за работа в Платформата. Поради засиления интерес от страна на студентите-педагози, от 2021-2022 учебна година в учебните планове на специалностите се въвежда новата факултативна дисциплина.

Платформата eTwinning и нейните инструменти предлагат на студентите-педагози практическо приложение на уменията за 21-ви век, запознаване с иновативни методи на преподаване в мултикултурна среда, развитие на уменията за работа с дигитални ресурси, проектен и международен педагогически опит. Преподавателите, обучаващи студентите, периодично участват в международни семинари, включващи представители на Националните агенции, eTwinning посланици и университетски преподаватели от Европа, с които споделят добри практики.