Общо девет русенски учебни заведения се включват в кампанията на Фондация "Александър Русев“ за първия учебен ден на 16 септември тази година под надслов: "Букет цветя, букет надежда“.

Призивът за осъществяване на мащабната благотворителна кампания идва от родителите, чиито деца са ни познати като "Златните рибки на Скури“, както и от председателя на Фондацията Илиян Русев – Скури. Основната идея е да се наберат още средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения, както и децата и подрастващите да обърнат внимание на децата със специални потребности и че те са като всички останали. Само по този начин може да бъде изградена общност, а чрез нея да се извършват благородни дела.

От екипа на Фондация "Александър Русев“ изказват благодарност и дълбока признателност към всички, които се присъединяват към каузата и пожелават една успешна, ползотворна и здрава нова учебна година.

Кутии за дарения ще бъдат сложени в следните учебни заведения: ОУ "Иван Вазов“, ОУ "Никола Обретенов“, ОУ "Олимпи Панов“, ОУ "Отец Паисий“, ОУ "Тома Кърджиев“, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ“, ПГИУ "Елиас Канети“, ПГСАГ "Пеньо Пенев“ и Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов“.