Русенецът и троен рекордьор на Гинес Теодор Цветков постигна голям успех в плуването на провелото се днес състезание в Блед, Словения. Това сподели младия шампион в личния си профил във Facebook.

На 5 км плуване Теодор зае 6 място с време от 1:15:55. Малко след това Цветков се впусна в следващата дисциплина - 1 миля, където завърши на 2 място с време 0:20:18. Достоен хеттрик плувецът направи с 2 х 500 м щафета заедно със Зоя Возмилова. Отборно те завоюваха трето място с време 0:17:22.

Постижението може да се определи като голям успех не само заради трите последователни дистанции, които Теодор покри с много добро време, но и заради силната конкуренция, с която той се пребори - над 200 плувци от 37 държави.

Теодор изказва благодарност преди всичко на своите родители, които го подкрепиха по време на състезанието, изминавайки разстоянието от близо 500 км от Италия до Словения, както и на своя основен спонсор и близки, както и на Светослав Захариев - Сисо, който го подготви с ежедневни и интензивни кондиционни тренировки.

Русенецът споделя, че е доволен от постигнатото на международното състезание X-Waters предвид тежките условия за провеждане на тренировки по плуване в Русе - без подходящ басейн, без треньор, без суплементация и хранителни режими.

"Ако имам всичко това, няма да има кой да ме победи" казва с усмивка рекордьорът на Гинес, който за пореден път доказа, че "невъзможното" е само дума.