Снимка на препълнени контейнери в Русе се появи в популярна Facebook група.

"Това е за пореден път несъбрани контейнери! Смятам че на центъра трябва да са от големите с педали!! Препоръчително е да се изхвърлят по два пъти на ден. Желателно е камиона да почиства остатъците от сметосъбирането."- пише анонимен гражданин.

"Как може две тесни улици като Алеко Константинов и Константин Величков да са двупосочни?" - пита още възмутеният русенец.

В коментарите под публикацията се включи Константин Костадинов, контрольор- пълномощник на кмета в Община Русе.

"Има публикувана информация за аварирала техника на сметосъбиращото предприятие и сметоизвозването е затруднено.Относно типа съдове вероятно мястото е ограничено за по-обемисти такива.В договора за сметосъбиране е включено почистване на 3 метра около съдовете и би следвало да се спазва.Относно движението по улиците ,то се организира от отдел транспорт след становище на комисия за безопасност на движението ,която е компетентния орган." - обясни той

Друга недоволна русенка отговори на коментара на Константин Костадинов.

"Не се засягайте, но това за почистването на 3 метра около съдовете никога не се случва. Аз живея в Родина и съдовете са пред дома ми и свидетелствам, че това не се извършва, съгласно договора..." - пише тя.