Русенци недоволстват от разбит тротоар по бул. "Неофит Бозвели“. След сигнал на гражданин, ПП "Движение Гергьовден" изказаха позицията си относно проблема:

Тротоарът по бул. "Неофит Бозвели“ в участъка между улиците “Николаевска" и “Борисова" е повече от ужасяващ, с натрошени плочки, а преминаването оттам е изключително трудно. Настилката е в окаяно състояние и се влошава с всеки изминал ден. За това сигнализираха възмутени граждани, които настояват в бюджета да се заделят средства и в кратки срокове участъкът да се ремонтира. Тротоарът е напълно разбит и крие риск за придвижването на пешеходците. Преминаването на майки с бебешки колички, хора в инвалидни колички или деца с колелета пък се превръща в невъзможна мисия. Понякога се налага да се придвижват по пътното платно.

Кой е виновен за натрошените плочки и защо от общината досега не са взели мерки? Заради тези безобразия животът и здравето на пешеходците са застрашени. Защо винаги трябва да се стига до инциденти, за да реагират отговорните институции, коментират още недоволни граждани.

Във връзка с поредния разбит тротоар в града и искането на гражданите настилката да се приведе в нормален вид, от "Движение Гергьовден“-Русе разгледахме подробно проекта на бюджета в частта за ремонт на уличната мрежа. Там е посочено, че са предвидени 34 улици за ремонт, но без да е конкретизирано кои са пътните отсечки.

Местната структура на партията входирахме питане до общината с искане за разяснение кои са обектите, които ще се обновяват, както и дали и кога тротоарът на бул. “Неофит Бозвели“ ще се ремонтира.

Наясно сме, че има идея за разширяване на булеварда в частта, която е в критично състояние между магазин Била и басейна, но настояваме дотогава да се направи ремонт на тротоара, от страната, където няма да има разширение.