Срокът за набиране на номинации в конкурса за учители "Посланик на свободния дух в моето училище“ се удължава до 10 ноември.  Решението е взето от Управителния съвет на Фондация "Русе – град на свободния дух“, която за единадесета година организира събитието. Причината за новата дата са  постъпилите запитвания и съвпадане на предварително обявения краен срок – 28 октомври, с неработен ден за образователните институции заради предстоящите избори за народни представители.

Организаторите на конкурса "Посланик на свободния дух в моето училище“ дават възможност на ученици от всички училища на територията на oбщина Русе да номинират за награда свой преподавател, който е достоен да бъде отличен със званието "Посланик на свободния дух“. Инициативата е посветена на Деня на народните будители и се осъществява с финансовата подкрепа на "Холеман България“ ООД и "Тива Плюс“ ООД.

Учителите могат да бъдат номинирани чрез кратко видео от един ученик, от група ученици или от цял клас. Видео материалът може да бъде заснет както с камера, така и с мобилен телефон. Изискването е предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация:

•  име на номинирания учител;

•  училище;

•  предмет/и, по който/които преподава;

•  име на номиниращия (име/клас/училище);

•  професионални постижения на номинирания учител.

Предложенията могат да се изпращат до 10 ноември на e-mail rusefreespiritcity@gmail.com или на електронен носител в офиса на Фондацията – Русе, ул. "Княжеска“ №15, ет. 1.

Номинациите ще бъдат разгледани от жури в състав: членовете на управителния съвет на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“ и представители на "Холеман България“ ООД и "Тива Плюс“ ООД.

Наградените в предходни издания на конкурса преподаватели няма да бъдат включени в класирането. Отличията ще бъдат връчени до края на ноември 2024 г.