Петнадесетото издание на "Green Rock Fest Ruse“ ще се проведе на 9 и 10 септември от 19 ч. на площад "Свобода“, пред сградата на Община Русе. Това съобщиха на сайта на фестивала.

Първата вечер русенската група Popokatepetl ще свири заедно с 3-ма победители в онлайн състезанието "Зелено рок предизвикателство“, следвани от групата от Сърбия The Big Deal. Специален гост на вечерта ще бъде американската рок звезда Джони Джоели, известен като гласа на Аксел Руди Пел и Хардлайн под съпровода на българската група Еридан. Участие ще вземе и вокална формация "Приста“ с ръководител Доротея Бальовска.

Втората вечер ще бъде открита от Hammer Dance от Русе заедно с още 4 победители в състезанието "Зелено рок предизвикателство“.

След това младата френска група Reaven ще свири като част от балканското си турне.

Специален гост на втората вечер ще бъде популярната българска група P.I.F. с участието на Ерсин Мустафов от друга популярна група Jeremy? и актьорът Владимир Михайлов, познат като победител в телевизионното шоу "Като две капки вода“.

Събитието се осъществява по инициатива на сдружение "Грийн рок фест“ с финансовата подкрепа на Община Русе, общинска фондация "Русе – град на свободния дух“, множество спонсори и приятели на фестивала.