На 23 октомври в Русе от 11 часа в зала "Европа“ в Доходното здание ще се проведе форум "Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност“. Основната цел на форума е да представи политиките и мерките, насочени към преодоляване на регионалните дисбаланси чрез приоритетно изграждане на безопасна транспортна инфраструктура.

Акцент в дискусията ще бъде темата за безопасност на движението  в Северна България. На форума ще присъстват представители на Агенция "Пътна инфраструктура“, Министерство на вътрешните работи, Община Русе, Русенския университет "Ангел Кънчев“ и "Институт за пътна безопасност“ (ИПБ). Представители на различни политически партии също ще вземат участие в обсъждането.

Форумът ще предложи уникална платформа за обмен на идеи и стратегии между експерти, политици и представители на местната власт с цел създаване на по-безопасна и свързана транспортна среда в региона.

От страна на Община Русе ще бъдат представени планираните мерки за осигуряване индивидуален подход за ефективно развитие на свързаността на град Русе и принадлежащата му транспортна инфраструктура през следващата година.

Координатор на събитието е "Институт за пътна безопасност“. Той е основан през декември 2017 г. и е водещата българска неправителствена организация, ангажирана с намаляване на последствията от пътнотранспортния травматизъм. Организацията обединява над 10 000 доброволци и експерти в областта на пътната безопасност, които работят за подобряване на транспортната инфраструктура и безопасността по пътищата в страната.